10 kiváló WordPress téma 2023-ban

  • 0
Wordpress weboldal készítés
1024 512 SPP Webdesign

Sosincs késő, hogy megváltoztasd weboldalad megjelenését! Ha már régóta úgy érzed, ráférne honlapodra egy vérfrissítés, nézd meg válogatásunkat, hátha megtalálod az igazit, amelyik tükrözi a márkádat és illik a terveidhez!

Miről is lesz szó?

  1. Mi a WordPress és miért jársz jól egy WordPress weboldallal
  2. Mit takar a WordPress „téma” vagy „sablon” kifejezés
  3. Megnézzük, mi a fontos a WordPress sablon kiválasztásánál
  4. Megmutatjuk neked 2023 szerintünk legkiválóbb WordPress témát.

Vágjunk bele!

Mi a WordPress és mik az előnyei

A WordPress egy ingyenes, nyílt tartalomkezelő és blog-rendszer, amelynek a használatával szinte azonnal elkészíthető egy varázslatos weboldal! (Az SPP Webdesign 1-2 héten belül átadjuk WordPress honlapodat.) A megfelelő szakmai ismeretekkel a WordPress lehetőségek végtelen tárházát nyújtja, hiszen teljes mértékben testreszabható a megjelenése, több ezer funkció közül válogathatod ki a neked megfelelőket. Előnye, hogy nagyon gyorsan létrehozható és teljes mértékben testreszabható igényeid szerint. A WordPress tökéletes induló vállalkozásoknak, közintézményeknek, bemutatkozó oldalakhoz stb.

 

Mi a WordPress téma vagy WordPress sablon

Egyszerűen fogalmazva, a WordPress téma egy olyan eszköz, ami meghatározza a WordPress oldal megjelenését, beleértve a betűket, színeket, elrendezést is. Több ezer (árban változó) téma közül választhatod ki a számodra leginkább tetszőt, amelyet ez után a saját ízlésedre (arculati színeidre, választott funkciók szerint) egyedire lehet alakítani. Könnyűnek hangzik, ugye? Nos, megtalálni a legjobb WordPress sablont a céljaidhoz, cégedhez, nem is olyan egyszerű, mivel rengeteg a lehetőség, amelyek mind mást kínálnak. (Ha az SPP Webdesign készíti WordPress weboldaladat, kiválasztunk több témát, amelyek szerintünk a megfelelő funkciókat ellátnák, és ezek közül választhatod ki a neked tetszőt, amelyet arculatodra fogunk szabni.)

 

A legfontosabb tényezők a WordPress sablon kiválasztásánál

Weboldal témája: amikor új WordPress sablont keresel, fontos, hogy az illeszkedjen a honlap céljaihoz. Például, ha a fotó studiódnak keresel új honlapot, fontos, hogy nagy képekkel, galériával rendelkező témát válassz, de ha egy hírportált tervezel, inkább magazin jellegű téma kell neked. (Ne aggódj, ezt kiválasztjuk neked!)

Ingyenes vagy fizetős: A WordPress témák ára az ingyenestől a csillagos égig elérhető, így fontos, hogy tisztázzuk előre, mennyit szánsz rá. Vedd figyelembe, hogy az ingyenes témák funkciói sokszor limitáltak.

Testreszabható: a témát az arculatodhoz kell illeszteni, így fontos szempont, hogy a téma szerkeszthető legyen.

Funkciók: fontos, hogy a választott témának támogatnia kell azokat a funkciókat, amikre szükséged van. Például, szeretnél-e webshopot? (Ezeket mind előre megbeszéljük.)

Reszponzív: már elvárás, hogy a weboldalad minden eszközön szépen jelenjen meg, így erre különösen kell ügyelni!

Intuitív: a látogatók nem szeretik keresgélni az információt, így ügyelnünk kell rá, hogy a tartalmak és a navigációs eszközök (menü, gombok) megjelenése (mobil nézetben is!) érthető, könnyen kezelhető és élményt adó legyen.

 

10 kiemelkedő WordPress sablon 2023-ban

OceanWP

Az OceanWP sablonjai reszponzívak, teljesen testreszabhatók, rengeteg féle szintén ingyenes vagy fizetős dizájnnal elérhetők. Az ingyenes megjelenés mellé választhatsz ingyenes ikonokat, képeket is. Díjmentes funkciók is letölthetők az oldaladhoz, amelyek segítségével segíted a termékeid megosztását vagy a legizgalmasabb cikkeidet kitűzheted az oldaladra stb. Az OceanWP sablonok rendelkeznek támogatással, dokumentációval és rendszer frissítéssel, amelyek mind plusz pontok a díjmentesség mellé. A témák kompatibilisek Woocommerce shoppal is. Az elérhető OceanWP témákat akár iparág alapján is válogathatod demo képekkel feltöltve, mint honlap étterem, fitness centrum, kerékpár online shop, festmény vagy fotó portfólió, ruha üzlet, ügyvédi iroda stb. részére.

Wordpress honlap készítés
Ízelítő az OceanWP ingyenes sablonjaiból

Salient

A Salient remek lehetőség cégeknek, többféle sablont tartalmaz, amely közül választhatsz. A csomag ára ugyan 60 USD (kb. 22.000 ft), de ebben az árban sok választható funkció, többféle választható dizájn képekkel, reszponzív megjelenés, Woocommerce shop beépítési lehetőség, szuper blog és ingyenes frissítések vannak. A Salient témái letisztultak, profi megjelenést kölcsönöznének a te vállalkozásodnak is.

SPP Webdesign WordPress weboldal dizájn
Példák Salient WordPress témáira

Blocksy

A Blocksy ingyenes és fizetős verzióban is elérhető, gyors témákat kínál neked. Reszponzív, rengeteg beállítással és funkcióval, Woocommerce beépíthetőséggel. Ha az ingyenes verzió mellett döntesz, figyelembe kell venned, hogy vannak korláti ennek a lehetőségnek. (Ha az SPP Webdeisgn készítené az oldalad, segítünk kiválasztani a neked való megoldást.) A Blocksy szintén iparág szerint kínálja neked WordPress témáit, például étterem, konzultáció, fodrászat, elektronikai üzlet, otthon &dekoráció, takarító szolgálat, ügyvéd, e-shop és még egy csomó másik. Ezeket a témákat demo képekkel együtt lehet felhasználni, hogy lásd, hogyan nézne ki a weboldalad.

Wordpress weboldal készítés
Blocksy WordPress témák

PressMart

Ha egy remek értékelésekkel rendelkező, sok felhasználó által kipróbált, szuper e-shophoz valót témát keresel, ajánljuk a PressMart-ot! Az ára egyszeri 19 USD (kb. 7.000 ft), amivel 5 féle elrendezésű témát kapsz, demó képekkel feltöltve, hogy el tudd képzelni, hogyan mutat majd a saját webáruházad. Minden megvan benne, hogy kiszolgáld a vásárlókat, mint termék szűrési lehetőségek (színre, méretre, névre stb.), többféle terméklista és termék bemutatási lehetőség, termék kedvencelés, kívánságlista, további termékek ajánlása vásárlásnál stb. Természetesen remekül néz ki mobilon és tableten is. Ezt a shopot használhatod majdnem bármihez, bútor, ékszer, ruházat, elektronika stb.

Wordpress webáruház
Pressmart Woocommerce témák

Eduma

Talán kicsit kilóg a sorból, de napjainkban az online képzések fénykorukat élik, így bemutatjuk ezt a felettébb sokoldalú témát, amelyet online képzések értékesítésére, sőt akár online iskola indítására is tudsz használni. Ez a téma 69 USD-ért (kb. 25.000 ft) 30 féle témát kínál, amelyek közül biztos megtalálod a neked leginkább megfelelőt és magában foglalja azokat (a különben fizetős) funkciókat, amik feltétlen szükségesek egy online oktatási inzémény vezetéséhez. Nézzük néhány példát: Woocommerce integráció a tanfolyam értékesítéshez, fizetési lehetőségek, diploma készítés a sikeres diákoknak, több oktatót is alkalmazhatsz, leckekönyv vezetés a diákoknak, kezelhetsz előfizetéseket (akik más-más kurzus csoportokhoz férnek hozzá), használj kvízeket, tarts élő online előadásokat Zoomon vagy Google Meeten stb. Természetesen mobil-barát reszponzív felület, akár több nyelven üzemeltethető.

Wordpress weboldal online oktatáshoz

Eduma WordPress témák online oktatáshoz

Aura

Ha egy kifejezetten mobilra optimalizált témát keresel, az Aurát neked találták ki! 39 USD-ért (kb. 15.000 ft) egy személyre és szabható, telefonra és tabletra szabott témát kapsz, amiben olyan funkciókat találsz mint az oldalra húzás, IOS támogatás, integrálható a legtöbb videó lejátszóval (Youtube, Vimeo), támogatja a Soundcloud használatát, saját, érintésoptimalizált blog felülettel rendelkezik, stb. 

Aura WordPress téma mobilra optimaliztált weboldalhoz

Aura WordPress téma mobilra optimaliztált weboldalhoz

 

Fitness Club

Ezt a témát neked ajánljuk, ha fitnesz, jóga, tánc, balett, edzőterem, egészségmegőrző klub, személyi edzés témákban szeretnél weboldalt. Ez a sablon 69 USD-ért (kb. 25.000ft) remek eszközöket kínál a szokásos, mobil-barát, személyre szabható stb. jellemzőkön kívül, amikkel vállalkozásod még teljeskörűbb online szolgáltatást nyújthat. Például listázhatod az edzéseidet, a vendégek foglalhatnak, készíthetsz online kalkulációt, és még webshop is van benne, ha beindítanád saját fitness márkádat! Ez a téma 6 féle minta elrendezést kínál, hogy könnyebben választhass. 

Fitness weboldal készítés

Fitness Club WordPress weboldal téma

 

Medicare

Ajánljuk ezt a témát orvosi rendelőknek, fogorvosi, szemészeti, pszichológusi rendelőknek, szépészeti, állatorvosi klinikáknak, stb. 69 USD-ért (kb. 25.000 ft) tartalmaz mindent, amitől a leendő betegek szívesen érkeznek (előtte, utána fotók, mobil-barát elrendezés), megtekinthetik a nyitvatartási időt és azonnal le is foglalhatják következő kezelést maguknak, családtagjaiknak vagy akár kis kedvenceiknek. Ez a csomag 15 féle elrendezést tartalmaz minta vágóképekkel a könnyebb választás érdekében. A sablon alkalmas webshop integrációra is.

Egészségügyi weboldal készítés

Medicare WordPress sablon egészségügyi weboldal készítéshez


RealHomes
Ezt a Worpress témát ingatlan értékesítőknek, ingatlan irodáknak, sőt ingatlant, szállást bérbeadóknak is ajánljuk. Ára 69 USD (kb. 25.000 ft), amiért minden tartalmaz, ami a sikeres egy vagy több ingatlan értékesítéséhez vagy bérbeadásához kellhet. Az ingatlanok többféle szempont szerint rendezhetők, szűrhetők, kereshetők, mobilon, tableten, laptopon is. Akár több értékesítési munkatárs vagy partner hozzáféréséhez tökéletes. Ezzel a témával szállást, nyaralót vagy ingatlanokat is adhatsz bérbe, amit azonnal lefoglalhat és fizethet a látogató. Tölthetsz fel csodás galériákat, videókat és ügyfél véleményeket is az ingatlanokhoz. 

Ingatlan weboldal készítés

RealHomes WordPress téma ingatlan weboldalhoz


Restaurant Food

Éttermeknek, bároknak, ételkiszállítóknak, kávézóknak ajánljuk ezt a témát, ami online asztalfoglalást és webshop alapú ételrendelési felületet is tartalmaz. Ezen felül mobil-barát és többféle minta oldalból választhatsz. Fizetési megoldásokat, esemény naptárat, rendelés nyilvántartó rendszert is kapsz 54 USD-ért (kb. 20.000 ft). 

Weboldal készítés éttermeknek

Restaurant Food WordPress téma éttermeknek

 

 

  • 0