Az év színe 2023

  • 0
Az év színe 2023.
1024 538 SPP Webdesign

Szeretnéd frissíteni az arculatodat, de nem tudod, mik a trendi színek? Hadd segítsünk! A Pantone és a Shutterstock.com minden évben kiválasztja az év színeit. Nézzük!

Az év Pantone színe 2023

Viva Magenta (Pantone 18-1750)

Forrás: www.pantone.com

A Pantone idén ezzel az élénk, lendületesen vibráló színnel lepte meg a közönséget. A Viva Magenta egy természetben gyökerező árnyalat a vörösek családjából, amely a Pantone üzenete szerint az erő új jelét képviseli. Az év színét a bíborbogár (Cochineal) ihlette, amelynek színanyaga a természetes festékek legértékesebbike, színe a legerősebb és a legfényesebb a világon.

 

A technológia ezen korszakában ihletet merítünk a természetből és a valóságból. A PANTONE 18-1750 Viva Magenta a vörös családból származik, és a kosenil vörös színe ihlette, amely a természetes festékcsalád egyik legértékesebb színezéke, valamint az egyik legerősebb és legfényesebb, amit a világ ismert. Az ősanyagban gyökerező PANTONE 18-1750 Viva Magenta újra összekapcsol minket az eredeti anyaggal. A természet erőit megidézve a PANTONE 18-1750 Viva Magenta felpörgeti szellemünket, segít építeni belső erőnket.

Leatrice Eiseman, Pantone Color Institute Igazgató

Az év színét felhasználhatod weboldalad frissítésére (háttér színként vagy a menü kiemelésére). A Pantone ajánlása szerint többen kattintanak a cselekvésre felhívó vagy appban található gombokra (CTA) ha ezt a színt használják. Például ez a képen látható Dante klasszikus műveivel foglalkozó weboldal már követte is a trendet: https://divinalingua.it/

Használ a Viva Magentát termékcsomagolás vagy termék tervezéséhez, arculat készítéséhez, vagy közösségi média posztokhoz is.

Cariuma 2023 Pantone színe kollekciója

A Pantone készített egy a Viva Magenta mellett használható színpalettát is, amely a Magentaverse nevet kapta. A palettán pasztell színek szerepelnek a bézstől a kékig, amelyek kompenzálják és hangsúlyozzák az év színének erős, vibráló jellegét.

Forrás: www.pantone.com

Az év színe 2023 – WGSN és Coloro

Digital Lavender (#E6E6FA)

A WGSN, a fogyasztói és formatervezési trendek globális hatósága, valamint a Coloro, a színek jövőjével foglalkozó hatóság bejelentette, hogy a Digital Lavender dominál majd a kulcsszínekben, amelyek 2023-ban világszerte népszerűvé válnak. A pasztell lila a wellness és a digitális menekülés jelképeként. A gyógyulási rituálék elsődleges prioritássá válnak azon fogyasztók számára, akik meg akarják védeni és javítani akarják mentális egészségüket. A kuitatások szerint a rövidhullámhosszú színek nyugalmat és derűt sugároznak.

„ A lila 2023-ban kulcsszínként tér vissza, a wellness és a digitális menekülés jelképeként. A gyógyulási rituálék elsődleges prioritássá válnak azon fogyasztók számára, akik meg akarják védeni és javítani akarják mentális egészségüket, és a Digital Lavender ehhez a jóléti fókuszhoz fog kapcsolódni, a stabilitás és az egyensúly érzését kínálva. A kutatások azt sugallják, hogy a rövidebb hullámhosszú színek, mint például a Digital Lavender, nyugalmat és derűt idéznek elő. Már a digitális kultúrába ágyazva azt várjuk, hogy ez a fantáziadús szín összeérjen a virtuális és a fizikai világban.” 

joanne thomas, a Coloro tartalomért felelős vezetője

A Coloro a Digital Lavender mellé harmonizáló színpalettát is készített 2023-ra, amelynek tagjai: Luscious Red, Sundial, Tranquil Blue és Verdigris

Forrás: www.fashiontrendsetter.com
  • 0