Vonzó weboldal színek 2022-ben

  • 0
Az év színe 2022
1024 1024 SPP Webdesign

Az év színei

2022 Pantone színe: 17-3938 Very Peri (HEX #6667AB)

Pantone Color Institute™ színválasztása már 23 éven befolyásolja a termék-fejlesztést és a vásárlási döntéseket, beleértve a divatot, a lakberendezést, a termékcsomagolást és a grafikai tervezést. Hatással vannak a releváns közösségi média platformokra, közelgő sporteseményekre is, amelyek világszerte felkeltik a figyelmet.

A Pantone igazgatója szerint „a Very Peri vidám, örömteli hozzáállást és dinamikus jelenlétet mutat, amely bátor kreativitásra és ötletes megnyilvánulásokra ösztönöz”

A Pantone Color Institute szakértői szerint a „2022-es tavasz/nyár színei tükrözik az egyensúlyra való törekvésünket, miközben a változó tájon haladunk. Azok a színek, amelyek a kényelem, a tisztaság és a biztonság iránti igényünket bizonyítják, kielégítik azt a vágyunkat, hogy a megszokottnál maradjunk. Ugyanakkor a szabad szellemű optimizmus és az új felszabadultság érzése lendületes, kiemelkedő árnyalatokban szabadul fel, csillapítva a spontaneitás, a felemelkedés és az öröm utáni vágyunkat.” A színeket a New York-i Divathéten mutatták be. (forrás: pantone.com)

Forrás: pantone.com

Példa weboldalak

Cleo

Cleo példa weboldal

A használt színek tökéletes ötvözik a bemutatott színeket (Nárcisz, Ejtőernyős és Gossamer Pink) és a merészebb tónusokat:

Elektromos kék: #373e98

Hot Pink: #f16775

Megdöbbentő sárga: #fee36e

Chartreuse (halvány zöld likőr) -szerű: #ceb92c

Legsötétebb szürke: #2a2a2a

Regent5

Regent5 példa weboldal

A 2022 tavaszi/nyári színjelentés rengeteg dinamikus ékszertónust (Dália, Ejtőernyős, Coca Mocha) emel ki, amelyek drága hangulatot árasztanak, ugyanezt használja ki a mélykék és lila színekkel a fenti webdesign. Színei:

Mályva: #A96762

Mélykék: #2F5C8F

Mandarin: #d85c27

Levendula: #b999be

Éjszakai Hold: #14365d

2022 Shutterstock színei

A Shutterstock.AI a letöltött képek milliói alapján határozza meg az uralkodó árnyalatokat (forrás: shutterstock.com).

Korall #E9967A

Tompa, barackos pasztell, ami remekül kijön a pasztellcsalád többi tagjával. Különösen jól játszik a poros sárgákkal és rózsaszínekkel nosztalgikus árnyalatot adva. Az égkék színnel párosítva megnyugtató, természetes palettát képez.

Korall színű vágóképek
Tribe Weboldal példa

Tribe weboldal (türkiz és korall)

Míg a kék az emberi agyra gyakorolt ​​nyugtató hatásáról ismert, a zöldnek van egy bizonyos természetes és organikus érzete. Mivel a márka a természetes sporttáplálkozásról és a szabadságról szól, passzol, hogy a színséma a naplemente égbolt színeire épül.

Bársonyos ibolya #800080

Természetes kiegészítője a zöld kontrasztos árnyalata – akár a smaragd –, amely tökéletes harmóniában párosul. Tekintettel a színspektrumon való sötétebb elhelyezésére, kiváló alapként szolgál a neon-elektromos fajta feltűnő akcentusainak.

Bársonyos ibolya vágóképek
Slack példa weboldal

Slack weboldal

A lila valóban exkluzív megjelenést biztosít és szoftver gyártó vállalatként kihasználja a lila-krém kombináció figyelemfelkeltő erejét is, hogy kitűnjön a versenytásak közül.

Krém: #F6EFE8

Lila: #4A154B

Pacific pink #DB7093

Az idei jelentés legtrendibb színe egy régi könyv lapjai közé nyomott elhalványuló virág képeit juttatja eszünkbe. Csodálatosan néz ki, ha más rózsaszín és őszibarack tónusokkal párosítja. És névadójához hasonlóan vigye fel egy kiegészítő világos kékeszöldre, hogy megidézze a naplementét a csillogó csendes-óceáni tengerparton.

Pacific pink vágóképek

Cowboy bikes weboldal

Habár egy kerékpár forgalmazó cégnél nem megszokott a pink árnyalatainak használata, a Cowboy márka mesterien kihasználja ezen kombináció figyelemfelkeltő erejét. Színei:

Hot pink: #FA255E

Mályva: #C39EA0

Halvány rózsaszín: #F8E5E5

Zöld

Az idei adatok azt mutatják, hogy a zöld árnyalatai domináltak az átkattintási arányban és a konverziókban. Tehát ha azt szeretné, hogy projektjei profi teljesítményt nyújtsanak, fontolja meg egy csipetnyi smaragd, jade, lime, menta és még sok más hozzáadását. A földönkívüli neontól a trópusi növényvilágig mindenütt a zöld viszi az aranyat.

Trendi zöldek
Zöld vágóképek

Verticalloop

Zöld weboldal példa

A citrusos (zöld árnyalatok) színséma friss és élénk érzetet kölcsönöz, annak ellenére, hogy az elrendezés meglehetősen egyszerű.

Krém: #abd699,

Citrom: #ffe26a,

Kékeszöld : #75c9b7,

Menta: #c7ddcc,

Színtrendek 2022

Pasztell színek

A pasztell színpaletták lágy, mégis vonzó árnyalatokkal térnek vissza, amelyek egyensúlyt és harmóniát teremtenek. Például a bézs és a kék árnyalatai, néhány élénkebb kiemelő színnel, amelyek segítik a figyelem irányítását. Ne felejst el hozzá adni egy kis csavart (párosítsd élénk, neon színekkel, mintákkal), így az eredmény a pasztell megnyugtató érzete, de némi plusz energiával, amitől szórakoztató is lesz.

Pasztell weboldal példa

https://www.theauthenticbrief.com/

A pasztell színpaletták lágy, mégis vonzó árnyalatokkal térnek vissza, amelyek egyensúlyt és harmóniát teremtenek. A figyelemfelkeltő kontrasztot az élénk pink teremti meg.

Krém: #FDF5DF

Zöld: #5EBEC4

Pink: #F92C85

Természetes, rusztikus földszínek

Földszínek weboldal példa

A világ megnövekedett érdeklődése a fenntarthatóság és a környezetvédelem iránt, valamint az alapokhoz való visszatérés iránti vágy tovább ösztönözte a természetes színek használatát a tervezés számos területén, a barnáktól, krémes bézsektől és terrakotta vöröstől zöldig, okkerig és szürkékig átívelő semleges színek különösen népszerűvé váltak.

Olymp

Az egészséges élelmiszerekkel, növényekkel és mezőgazdasággal foglalkozó vállalkozások számára a földszínek színpaletta nagyszerű választás. A példa weboldal fő színe az oliva zöld barnával kiegészítve, törekedve a minél egyszerűbb elrendezésre.

Zöld: #34421E,

tört fehér: #F1F1EF,

barna: #C19434.

Retro ’70-es, ’80-as évek

Retro weboldal példa

A retro elemek és a modern ízek beépítésével képesek új életet adni a régi trendeknek. Emellett képesek sajátos és ismerős érzéseket kiváltani a közönségükben, függetlenül attól, hogy mikor nőttek fel.

BlastGalaxy

A kék, lila és pink kombináció a neon fényekkel egyértelműen a ’80-as éveket idézi. Színei:

Lila: #A350A3,

Pink: #C1436D,

fekete: #0F0C24.

Túltelített színkonraszt

Túltelített weboldal példa

Míg az összes többi 2022-es színtrendet felölelő dizájn a nyugtató színpalettákhoz tartozik, ezek a minták hangosak és túlzottan stimulálnak, de ha jól csinálják, valami egészen szórakoztató és érdekes dolgot hoznak létre!

Spotify

A kék és zöld árnyalati figyelemfelkeltőek, szembe ötlőek. A magával ragadó vizuális élménnyel talán a várható zenei élményre céloznak.

Zöld: #1ED760

Kék: #2941AB

Összefoglalva

Ha új weboldalt tervezel vagy frissíttetnéd a régit, a márkádnak és neked leginkább megfelelő színkombináció kiválasztásához inspirálódj 2022 év színei és trendjei alapján, de mindig tartsd szem előtt:

  • A weboldal színpalettája több, mint a logó színe vagy akár a háttere. Ez magában foglal minden színt, amely bárhol megjelenik a webhelyén – a fejléctől és a weboldal szakaszaitól kezdve a szövegek és gombok színeiig, sőt a fotóin használt árnyalatokig. Mindezek együttesen alkotják az általános színpalettát, amely formálja a weboldalad hangulatát és esztétikáját.
  • A színelméletet (a színek által sugárzott hangulatokat).
  • A vállalkozásod profilját (pl. egy környezettudatos vállalkozásnál élénk piros és fekete színek használata nem működne).
  • Meglévő logódat, arculatodat, termékeidet.
Színpaletta generálás kép alapján

Szeretnél konkrét elképzelést mielőtt meghozod ezt a fontos döntést? Több módon is segítheted a saját és a weboldal készítőd munkáját.

1. Válaszd ki a neked leginkább tetsző fotókat (ami a termékedhez, márkádhoz illeszkedik).

2. Inspirálódj az év színei alapján.

3. Nézd meg a konkurencia / a legnagyobb márkák színeit. (Brandcolors a világmárka színkód gyűjtemény)

4. Használj ingyenes színpaletta generátort:

Coolors

Színpalettákat hozhatsz létre a semmiből, vagy inspirálódhatsz másoké alapján. Feltöltött fotód alapján is készíthetsz palettát.

ColorMind

Megnézheted élőben a színtervet egy példán. Válogathatsz anyag- és papírszínek között, valamint a webhely- és sablontervek között is. Az alábbi palettát a Very Peri szín használatával generáltuk:

Színpaletta minta az év színével (Very Peri)

  • 0