Webdesign trendek 2023

  • 0
150 150 SPP Webdesign

A te weboldalad mennyire felel meg 2023 webdesign trendjeinek? Összegyűjtöttük 2023 weboldal trendjeit!

„Életteli” ikonok

A látogatók mindent azonnal szeretnének intézni a weboldalunkon, szeretik az azonnal elérhető, gyakran intuitív megoldásokat. Mint weboldal készítő, kihívást jelent, hogy a kreatív és jól kinéző megoldások továbbra is érthetők legyenek. Erre a problémára megoldás az ikonok szöveges hover effectje, azaz ha az egeret az ikon fölé viszed, szövegesen megjelenik mi a funkciója. Leggyakoribb alkalmazása a belépés vagy kosár ikonnal jelzése. Tipp: próbálj ki új ikonokat például a megosztásra, termék részletekre, kívánság listához adásra, amelyek az egérrel mutatva a funkciót szöveges is kiírják.

Webdesign Győr
Például a MAIA Jewelry oldal ikon hover effectje

Ügyfélvélemények

Mivel a vásárlók számára kulcs fontosságú a bizalom a márkád és vállalkozásod felé, mint webfejlesztő, több segítő eszközt is beépíthetünk a weboldalba. A főoldalon elhelyezett Ügyfélvélemények (vagy testimonials) mellett a termékek aloldalán elhelyezett értékelések, a csillaggal jelzett visszajelzések mind jó megoldások. Ha a vállalkozásod rendelkezik Google Business oldallal, ezeket az értékeléseket is meg lehet jeleníteni a weboldalon.

Például saját készítésű szerszámbérlési weboldalunkon: Felszerelde

Mobil funkciók

Nem újdonság, hogy minden weboldal számára elvárás a reszponzív kialakítás, azaz hogy okostelefonon vagy tableten is megfelelően jelenjen meg a tartalom. Idén ennél egy kicsit továbbmegyünk és elvárás lesz, hogy ne csak működjön a weboldal mobil nézetben, hanem igazodjon az eltérő felhasználói igényekhez. Például a belépés, regisztráció, kapcsolat menü általában fent található, ugye? Azonban a mobil ujjal legnehezebben elérhető részek a felső sarkok, próbáld csak ki! Így elvárható, hogy a legfontosabb funkciók kéz(ujj)közelben legyenek az alsó sávban.

Videók

Változó, hogy a felhasználó mit kedvel jobban, a képeket vagy videókat, ezért egy-egy videó sáv beillesztésével az egyedi weboldal készítése során mindkét közönség igényeit ki lehet elégíteni. Fontos, hogy a videók ne induljanak automatikusan, hogy ne lassítsák a weboldalt. Bármely méret működhet, a teljes oldaltól, a sávon keresztül a legkisebbig.

Például a BePregnancy és a BeBusiness weboldal sablonok eltérő videó használata

Egyedi kurzor

A weboldalak interaktivitása játssza a legnagyobb szerepet abban, hogy a látogató elég érdekesnek találja-e oldalunkat, hogy maradjon vagy elnavigál róla. A figyelem megragadásának egyik eszköze lehet az animált kurzor. Nincs új a nap alatt! A ’90-es és 2000-es években nagy divat volt kicserélni a kurzort, amit 2023-ban animációval fejlesztünk tovább.

Egyedi weboldal készítés animált kurzorral
Például a Bijoux WordPress template oldala

Kreatív görgetés (parallax effect)

Mivel továbbra is az egyoldalas weboldalak korát éljük, a webdesignereknek új eszközöket kellett megálmodni a görgetés érdekesebbé tételére. Az egyik módszer a parallax effect, azaz amikor görgetés közben pl. a háttérkép vagy más elemek követik a mozgást, interaktívabbá téve a weboldalt.

Az oldalon bemutatott példák akár a te weboldalad alapját is képezhetik! Ha tetszett, kérd ajánlatunkat!

(Cikkünk forrásai: designmodo.com, medium.com, webflow.com, 99designs.com)

  • 0